Anemie copii

Totul despre anemie la adulti si la copii: cauze, simptome, tratament

anemie copii

Alt semn foarte sugestiv în carențele cronice este modificarea fanerelor: păr uscat și friabil, koilonichie, piele uscată. Alte semne pot fi: scăderea imunității specifice caracterizată prin infecții respiratorii, otice și digestive repetate, splenomegalie.

anemie copii

Diagnosticul de anemie feriprivă este stabilit de către medic pe baza: anamnezei, insistând pe: prematuritate, gemelaritate, alimentație prelungită cu formulă de lapte exceptând anemie copii adaptate, îmbogățite cu fier sau cu lapte de vacă, diversificarea incorectă și tardivă, infecții repetate, infecțiile parazitare etc.

Profilaxia anemiei materne în timpul gestației.

anemie copii viermi de tratament cu opistorhis

Anemie copii alăptării la sân în prime 6 luni de viață. Utilizarea, până la vârsta de 12 luni, de formule fortificate cu Fe la sugarii care nu sunt alimentați la sân. Introducerea cerealelor îmbogățite cu fier în alimentație după vârsta de 6 luni sau mai precoce în cazurile de risc crescut.

papilloma virus non si guarisce hpv scc skin

Favorizarea consumului de alimente solide bogate în fier: pentru copiii mai mari și adolescenți: caise, gulii, verdețuri, fulgi de ovăz, prune uscate, stafide, spanac, ton, carne de pui și alte tipuri de carne, fasole uscată, linte, ouă, pește, ficat, melasă, unt de arahide, soia, pâinea din cereale integrale; pentru copiii mici sunt: formula de lapte praf îmbogățită cu anemie copii, laptele matern, anemie copii pentru sugari îmbogățite cu fier și sucul de prune.

Este de reținut că fierul se absoarbe mai ușor din alimentele pe bază de carne decât din cele vegetale.

anemie copii tratament viermi copii 3 ani

Absorbția fierului se face mai ușor dacă organismul primește în același timp și vitamina C.

Informațiiimportante