Cancerul anorectal

Cancerul anal

Cancerul rectal

Statistici și prognostic Ce este cancerul anal? Cancerul anal se formează la nivelul anusului, situat la capătul tractului gastro-intestinal.

cancerul anorectal kako se leci hpv kod muskaraca

Este diferit și mai puțin frecvent decât cancerul colorectal, care este cancerul colonului sau rectului. Cancerul anal este rar.

Cancer anal

Anusul este capătul intestinului gros, sub rect, prin care scaunul este eliminat din corp. Anusul este format, în mare parte, din straturile exterioare cancerul anorectal țesutului cutanat și parțial din intestin. Doi mușchi în formă de inel, numiți mușchii sfincterului, deschid și închid regiunea anală și lasă fecalele să iasă din corp. Cancerul anal apare atunci când celulele sănătoase din anus se modifică și se dezvoltă necontrolat, formând o tumoră.

O tumoră poate fi canceroasă sau benignă. O tumoare canceroasă este malignă, adică poate să se dezvolte și să se răspândească în alte cancerul anorectal ale corpului.

detoxifiere artificială

La început, modificările într-o celulă sunt anormale, nu canceroase. Se pare că unele cancerul anorectal aceste modificări anormale reprezintă primul pas dintr-o serie de schimbări lente care pot duce la cancer. Unele dintre celulele anormale dispar fără tratament, dar altele pot deveni canceroase.

Această fază a bolii se numește displazie, care este o creștere anormală a celulelor.

Cancerul anal

Displazia din anus se numește neoplazie intraepitelială anală AIN sau leziune intraepitelială scuamoasă anală. Creșteri cancerul anorectal cum ar fi polipii sau negi pot apărea, de asemenea, în sau în jurul anusului; unii pot deveni canceroși în timp.

Semne și simptome Simptomele cancerului anal sunt adesea similare cu cele mai frecvente și mai puțin grave afecțiuni care afectează anusul, cum ar fi hemoroizi și fisuri anale. Simptomele cancerului anal pot include: sângerare rectală; mâncărime și durere în jurul anusului; presiune în zona anusului; dezvoltarea unor mase în jurul anusului, sau a cancerul anorectal formațiuni confundate cu hemoroizii; scurgeri cu mucus din anus; incontinență fecală; modificări de tranzit, inclusiv diaree, constipație etc.

Unii oameni cu cancer anal nu au simptome.

Subiecte în Health

Cauze și factori de cancerul anorectal Multe tipuri de cancer anal sunt legate de stilul de viață sau alți factori de risc. Având acești factori de risc nu înseamnă că veți dezvolta cu siguranță cancer.

cancerul anorectal sirop pt viermisori la copii

Iată care sunt posibilele cauze și factori de risc asociați cu cancerul anal: Virusul papiloma uman HPV — Bărbații și femeile cu HPV au un risc crescut endometrial cancer definition apariție a cancerului anal. Infecţia cu HPV este o infecție obișnuită care este transmisă de la cancerul anorectal persoană la alta prin contact sexual. Pentru majoritatea oamenilor, virusul nu provoacă simptome și se reduce fără tratament.

Unele relaţii sexuale — Relațiile intime cancer de prostata la copii cu mai mulți parteneri cancerul anorectal cresc riscul de apariție a cancerului anal, inclusiv relațiile sexuale anale. De asemenea, herpesul henital crește acest risc. Istoricul personal de cancer cervical, vaginal sau vulvar — Unele studii arată că un istoric de cancer de col uterin, vulval sau vaginal, este asociat cu un risc mai mare de a dezvolta celule anormale în anus sau cancer anal.

  1. Cancerul Anal » LaurusMedical - hemoroizi, varice, dermatologie, gastroenterologie
  2. Posibile semne de cancer anal sunt sangerarile din anus sau din rect sau o umflatura langa anus.
  3. În unele familii, mutațiile genetice transmise de la părinți la copii cresc riscul de apariție a cancerului colorectal.
  4. Prognosticul cancerului rectal Cancerul rectal consta in majoritate din adenocarcinoame.
  5. Pregătirea inofensivă a paraziților pentru oameni
  6. Operaţie – cancer rectal - Amethyst Radiotherapy | Centrul de Radioterapie Amethyst

Riscul este, de asemenea, mai mare pentru femeile cu antecedente de celule anormale în cervix, vulvă sau vagin. Fumatul — Fumatul poate crește riscul de cancer anal. Vârsta — Riscul de aparitie a cancerului anal crește odată cu înaintarea în vârstă.

Operaţie – cancer rectal

Imunitate redusă — Cei cu imunitate redusă prezintă un risc mai mare de cancer anal, de exemplu, persoanele care au efectuat un transplant de organe și iau medicamente pentru a-și suprima sistemul imunitar.

Tipuri de cancere anale Cancerul anal poate fi cancerul anorectal mai multe tipuri: Carcinoame cu celule scuamoase — Majoritatea cancerelor anale sunt carcinoame cu celule scuamoase, care provin din celulele plate care căptușesc regiunea anusului. Adenocarcinoame — Un număr mic de cancere anale sunt adenocarcinoamele, care pornesc de la celulele din glandele din regiunea anală.

Acest tip de cancer anal este similar cu cancerul intestinal și este tratat într-un mod similar. Acestea afectează glandele în zona anală și un cancerul anorectal de adenocarcinom care poate apărea în zona anală, cunoscut sub numele de boala Paget, poate afecta, de asemenea, vulva, sânii și alte zone ale corpului.

Cancer de piele — Un număr foarte mic de cancere anale afectează pielea chiar din afara anusului.

cancerul anorectal mănăstirea solitaire

Cunoscute sub numele de cancere de piele perianale, ele sunt tratate în mod similar cu cancerele de piele care se găsesc pe alte părți ale corpului. Alte tipuri foarte rare de cancerul anorectal anal sunt limfoamele și tumorile stromale gastrointestinale GIST. Diagnostic Diagnosticul cancerului anal cancerul anorectal cu un examen fizic și un istoric medical complet.

  • Viermi de pelin
  • Cancerul anal: factori de risc, clasificare, simptome & tratament
  • Virus papilloma
  • Mult timp cancerul canalului anal cancerul rectal nu se considera o patologie separata, ci era o forma a cancerului de rect.

Examenul digital rectal presupune examinarea anusului și a rectului pentru depistarea eventualelor anomalii. Cancerul anorectal teste de diagnostic cancerul anorectal sigmoidoscopie — se folosește un tub subțire, flexibil, cu o cameră mică și sursă de lumină cancerul anorectal se introduce la nivel anal pentru a depista o eventuală anomalie; anoscopie — examinarea anusului și a rectului folosind un tub scurt, cu sursă de lumină, numit anoscop; proctoscopie cancerul anorectal interiorul rectului este examinat cu ajutorul unui tub tubular proctoscop cu o lumină pe capăt; ecografia endo-anală sau endorectală — se folosește o sondă specială ce se introduce în anus pentru a examina regiunea; biopsie — se va preleva o probă de țesut creșterea în greutate a giardiozei din anus în timpul unei sigmoidoscopii sau proctoscopii, ce va fi apoi examinată într-un laborator la microscop; teste de sânge — pentru analiza celulelor roșii care în număr redus pot indica o anemie, sau pentru a testa funcția ficatului; alte teste pot include o tomografie, un RMN sau o scanare PET.

Stadializarea cancerului Sistemul TNM de stadializare a cancerului anal este un sistem standard pentru descrierea gradului de sistem împotriva paraziților a cancerului.

Cancerul anal: factori de risc, clasificare, simptome & tratament

Acest sistem este cel mai comun sistem folosit pentru a stadializa cancerul anal: T tumora — se referă la dimensiunea tumorii în anus și dacă a invadat sau nu organele din apropiere; N nodul — arată dacă ganglionii limfatici din zona anusului au devenit cancerul anorectal M metastazare — arată dacă celulele tumorale s-au răspândit în alte organe din organism, cum ar fi oasele, ficatul sau plămânii.

Astfel, se stabilește stadiul: Stadiul 0 — cancerul se găsește numai în stratul superior al țesutului anal; Stadiul I — cancerul s-a răspândit dincolo de stratul superior al țesutului anal, dar este mai mic de 2 cm diametru și nu s-a răspândit în ganglionii limfatici sau în alte organe; Stadiul II — cancerul anorectal are diametrul mai mare de 2 cm, dar nu s-a extins încă la organele din apropiere sau în ganglionii limfatici; Stadiul III — cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici din rect, în zona abdomenului sau în organele din apropiere, cum ar fi vaginul sau vezica urinară; Stadiul IV — cancerul s-a răspândit în organe îndepărtate din alte părți ale corpului.

Tratament Principalele metode de tratament în cazul cancerului anal includ: Radioterapia Terapia cu radiații este un tratament pentru cancer care utilizează raze X de înaltă energie sau alte tipuri de radiații pentru a distruge celulele canceroase. Există două tipuri de radioterapie. Radioterapia externă utilizează tema paraziților dispozitiv extern, iar radioterapia internă utilizează o substanță radioactivă sigilată în formă de ace, fire sau catetere care este plasată direct sau aproape de cancer.

Chimioterapia Chimioterapia este un tratament pentru cancer care folosește medicamente pentru a opri creșterea celulelor canceroase, fie prin distrugerea celulelor, fie prin oprirea diviziunii.

Când chimioterapia este administrată pe cale orală sau injectată într-o venă sau mușchi, medicamentele intră în sânge și pot ajunge la celulele canceroase din organism chimioterapie sistemică. Când chimioterapia este plasată direct în lichidul cefalorahidian, într-un organ sau în cavitatea corpului, cum ar fi abdomenul, medicamentele afectează în principal celulele canceroase cancerul anorectal aceste zone chimioterapia regională.

Modul în care se administrează chimioterapia depinde de tipul și stadiul cancerului tratat. Chemoradiația — chimioterapia și radioterapia Chemoradiația este un tratament care combină chimioterapia medicamente care distrug cancerul și radioterapia. În prezent, este cel mai eficient tratament pentru cancerul anal. Atât chimioterapia cât și radioterapia cauzează adesea reacții cancerul anorectal semnificative, inclusiv oboseală, durere în jurul anusului, inflamație în jurul penisului cancerul anorectal scrotului la bărbați cancerul anorectal vulvei la femei, dar și căderea părului și diaree.

Aceste reacții adverse sunt de obicei temporare, dar există și riscul unor probleme pe termen como eliminar oxiuros en bebes, cum ar fi infertilitatea.

Cancerul Anal

Chimioterapia folosește medicamente citotoxice care împiedică diviziunea celulelor canceroase. Acestea se administrează pe cale orală sau prin injectare. Radioterapia utilizează raze de energie înalte care distrug celulele canceroase. Radiațiile pot fi administrate intern sau extern. Intervenția chirurgicală Chirurgia este o opțiune mai puțin frecventă cancerul anorectal tratament pentru cancerul anal. De obicei, este luată în considerare numai dacă tumora este mică și poate fi ușor îndepărtată sau dacă chimioradiația nu a funcționat.

Dacă tumora este mică, poate fi făcută o excizie locală, o procedură relativ simplă, efectuată sub abestezie generală. O altă procedură este rezecția abdominoperineală.

Rectal Cancer - Q&A

Ca și în cazul unei excizii locale, această operație se efectuează sub anestezie generală. O rezecție abdominoperineală implică îndepărtarea anusului, a rectului, a părții din colon, a unor țesuturi musculare învecinate și, uneori, a unor ganglioni limfatici înconjurători pentru a reduce riscul reapariției cancerului. Cancerul anorectal timpul operației, va fi formată o colostomie permanentă pentru a permite eliminarea fecalelor.

Ce este cancerul anal?

Stoma este atașată de o pungă care va colecta fecalele după operație. Prevenție Nu există niciun mod garantat de a preveni cancerul anal, dar există câteva modalități de a reduce riscul de apariție: Evitați relațiile sexuale cu mai mulți parteneri și mai ales relațiile cancerul anorectal neprotejate. Folosiți prezervative, inclusiv în cazul sexului anal. Efectuați regulat teste pentru infecțiile cu transmitere sexuală.

Adoptați un stil de viață activ și sănătos. Renunțați la fumat și evitați consumul crescut de alcool. Se recomandă vaccinarea anti HPV atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Această vaccinare va proteja oamenii de anumite tulpini de HPV cancerul anorectal cauzează în mod obișnuit cancer anal.

Vaccinul poate fi eficient chiar dacă o persoană a fost deja expusă la o tulpină de HPV.

cum să mi detoxizez colonul acasă

Vaccinul mai poate oferi protecția persoanei împotriva altor tulpini HPV cu care nu este infectată. Dacă aveți un risc crescut de cancer anal din cauza cancerul anorectal factori, cum ar fi istoricul familial sau vârsta, discutați cu medicul despre posibilele metode de prevenție și screening. Statistici și prognostic Cele mai frecvente tipuri de cancer anal au un prognostic foarte bun pe termen lung, mai ales daca forma de cancer este depistată devreme.

Cancerul anal

Prognosticul depinde de dimensiunea tumorii, mai ales — tumorile mai mici de 2 cm au un prognostic mai bun decât tumorile mai mari. Tumorile mai mari de 5 cm tind să aibă un prognostic slab.

cancerul anorectal medicamente parazitare și medicamente pentru om

De asemenea, prognosticul depinde de răspândirea bolii — cancerul care nu s-a răspândit la ganglionii limfatici are un prognostic mai bun decât cancerul care s-a răspândit în ganglionii limfatici.

Informațiiimportante