Cestoda platyhelminthes

cestoda platyhelminthes

Modifică text Cestodele cestoda platyhelminthes Cestoda sunt o clasă de viermi plați paraziți din încrengătura Platyhelminthes.

cestoda platyhelminthes ovarian cancer natural treatments

Adulții acestei clase parazitează tractul digestiv al gazdelor definitive, iar formele larvare parazitează diferite alte organe din corpul gazdelor intermediare. Toate speciile de vertebrate pot fi parazitate de cel puțin o specie de cestode.

cestoda platyhelminthes pentru a scăpa de viermi și viermi

Din cele peste de specii descrise, câteva parazitează și omul, fie ca gazdă definitivă Taenia solium, T. La gazdele definitive cestodele adulte produc boli numite generic cestodoze [1]din care fac parte: teniazele, difilobotrioza, anoplocefalidoza etc. Cestoda platyhelminthes gazdele intermediare formele larvare ale cestodelor produc o categorie de boli numite metacestodoze, în care se încadrează: cisticercozăcenurozăhidatidozăligulozăetc.

cestoda platyhelminthes

Caractere morfologice[ modificare modificare sursă ] Cestodele au corpul cestoda platyhelminthes dorso-ventral, neted, segmentat, de culoare albă și lung, cu aspect de panglică. Sunt alcătuite din scolex [2]gât și strobil [3] sau corpul propriu-zis.

anemie u kojencu

Dimensiunile variază, de la câțiva milimetri Echinococcus granulosusla câțiva metri Taenia solium. Scolexul este situat în partea anterioară și are rol de organ de fixare.

medicamente pentru helmintiază dozarea unui gă de vierme

Forma scolexului este variabilă: sferică Moniezia expansaovală Dipylidium caninum sau piramidală Anoplocephala magna. Organele de fixare sunt: botriile și ventuzele.

paraziti z ryb

Informațiiimportante