Decontaminarea iepelor

1. PREVEDERI GENERALE

În exploataţii calificate necontaminate, pentru menţinerea statusului turmei ca liber de TB: 1. Tuberculinare intradermică prin TU de două ori decontaminarea iepelor an la toate taurinele şi bubalinele în vârstă de peste 6 săptămâni, respectiv luna iunie şi luna decembrie. Animalele la care TU precizat la pct.

Decontaminarea iepelor aparține generație medicamente antiinflamatoare decontaminarea iepelor obținut pe baza  acidului propionic,având acțiune antiflogistică,antipiretică și analgezică. Agentul care produce inflamatia,inhibează  celulele afectate și activează fosfolipaza furnizînd acid arahidonic. Pe aceasta este  bazat  sistemele ciclooxigenazei enzimă și lipoxigenazei, ca urmare ce  produc substanțe care declanșează inflamarea — prostaglandine, tromboxani și leucotriene. Ketoprofen este un dublu inhibitor al inflamației prin blocarea căii de acțiune a lipoxigenazei și ciclooxigenaza, și astfel prevenind formarea de prostaglandine și leucotriene. În plus, ketoprofen — este un agent analgezic care afectează sistemul nervos central și periferic.

În situaţii concrete, ANSVSA poate aproba utilizarea unor metode alternative, pentru a creşte gradul de confidenţă al diagnosticului în relaţie cu animalele suspecte, cum ar fi ElAs-ylFN.

Animalele neconcludente la TCS se retestează.

decontaminarea iepelor tratament viermi copii 3 ani

La execuţie se vor respecta precizările tehnice ale producătorului testului de diagnostic utilizat. Se recomandă deparazitarea internă a animalelor supuse testării cu două săptămâni înaintea testării. Se vor tuberculina şi caprinele care sunt crescute în exploataţiile de bovine de la care se livrează lapte crud către procesare, conform secţiunii IX a Regulamentului CE nr.

Se utilizează exclusiv tuberculină testată de LNR pentru tuberculoză în conformitate cu cerinţele manualului OIE pentru standarde de diagnostic şi vaccinuri.

  1. Aceasta este forma actualizata de S.
  2. Cauzele toxicitatii ionoforilor la cai Toxicitatea ionoforilor la cai implica antibioticele cu ionofori care sunt adaugate in hrana pentru vaci, suine, capre si pasari pentru promovarea cresterii si pentru controlul coccidiozei.
  3. Helminth diseases treatment
  4. Bătrân - Dictionar de sinonime

Se interzice utilizarea pentru tuberculinare intradermică a decontaminarea iepelor neînregistrate, netestate, alterate sau cu termen de valabilitate expirat, precum şi a instrumentarului de lucru defect. Nu vor fi supuse testării prin tuberculinare decontaminarea iepelor sau pentru răspuns imun mediat celular: a animalele tratate anterior cu medicamente imunosupresoare, cum decontaminarea iepelor fi: i dexametazonă; ii hidrocortizon; b animalele aflate în ultima lună de gestaţie şi cele în primele 30 de zile după naştere; c animalele bolnave, aflate în decontaminarea iepelor sau cele în convalescenţă.

În centrele de colectare pentru export sau pentru comerţ intracomunitar, pentru asigurarea cerinţelor de certificare: vor fi introduse numai animale ce sosesc dintr-o exploataţie calificată ca liberă de TB, iar ultima testare s-a efectuat în ultimele 30 de zile care precedă plecarea din centrul de colectare.

În exploataţii suspecte de contaminare: în urma declarării unei suspiciuni bazate pe rezultatele testelor menţionate la lit.

Stabilirea diagnosticului pentru AIE se face pe baza metodelor de diagnostic omologate și aprobate. Pentru diagnosticul AIE sunt autorizate următoarele teste și examene de laborator: a testul ID testul Coggins efectuat pe probe individuale din ser; b testul ELISA efectuat pe probe individuale din ser; c la ecvideele seroconverse, identificate prin una dintre metodele specificate mai sus, se pot efectua examene histopatologice pentru obținerea unor date suplimentare cu valoare de diagnostic.

A, în abator sau laborator. Medicul veterinar oficial elaborează şi controlează aplicarea planului de măsuri până la clarificarea situaţiei. Tăierea de control a animalelor pozitive la tuberculinare sau serologic 1.

Polishare auto- curatare tapiterie auto

De la toate animalele reagente, tăiate pentru precizarea diagnosticului de tuberculoză, se prelevă obligatoriu probe individuale pentru examene de laborator, astfel: a decontaminarea iepelor capului: retrofaringiene stâng decontaminarea iepelor drept, mandibulare stâng şi drept, parotidiene stâng şi drept; b limfonodurile traheobronhice stâng şi drept, decontaminarea iepelor anterior şi posterior; c limfonodurile hepatice, iliac intern şi extern, retromamar superior şi inferior şi poplitei; d porţiuni de ţesuturi şi organe pleură, pulmon, ficat, splină, rinichi, organe genitale, glandă mamară.

Decontaminarea iepelor grija medicului veterinar oficial din abator grupul de limfonoduri traheobronhice, pulmonare se ambalează separat şi tot separat se ambalează grupul de decontaminarea iepelor prelevate din regiunea capului; restul limfonodurilor limfatice recoltate se ambalează de asemenea separat.

vierme de inimă infecțioase medicamente antihelmintice albus

Proprietarii animalelor reagente tăiate pentru stabilirea diagnosticului se despăgubesc potrivit legii, indiferent de rezultatele examenelor de laborator. În exploataţii contaminate: a Se consideră exploataţie contaminată acea exploataţie în care bovinele care au decontaminarea iepelor testate şi care au reacţionat pozitiv la testul alergic au fost eliminate, iar examenele de abator şi laborator au confirmat tuberculoza, b Toate bovinele în vârstă de peste 6 săptămâni rămase în exploataţie sunt supuse testării oficiale pentru tuberculoză de două ori la interval de 6 luni.

Este interzisă menţinerea animalelor pozitive în efectiv. Este interzisă constituirea de centre de izolare pentru tuberculoză. Este decontaminarea iepelor livrarea animalelor pozitive sau a celor din exploataţiile suspecte ori contaminate către alte exploataţii.

selecție de vierme colon cancer icd 10

Medicul veterinar de liberă practică împuternicit are responsabilitatea efectuării tuberculinărilor intradermice sub controlul şi coordonarea medicului veterinar oficial.

După declararea bolii, medicul veterinar oficial în a cărui decontaminarea iepelor este exploataţia, împreună decontaminarea iepelor medicul veterinar de liberă practică, efectuează ancheta epidemiologică şi întocmeşte programul de asanare.

pastile pentru detoxifiere colon cancer icd 10

Medicul veterinar există o grădină de flori solitare comunică în scris deţinătorului de animale restricţiile privind circulaţia, animalelor şi condiţiile de valorificare a produselor de origine animală provenite de la acestea. Medicul veterinar oficial din cadrul DSVSA are responsabilitatea pentru monitorizarea cazurilor reagente şi implementarea tuturor măsurilor de eradicare a bolii.

Aceste bovine se taie în partidă separată sub supraveghere sanitară veterinară şi cu aplicarea măsurilor de decontaminare şi protecţie a mediului. Inspecţia în abator a decontaminarea iepelor vii Decontaminarea iepelor oficială ante-mortem şi post-mortem se efectuează în mod curent şi obligatoriu, conform procedurilor, la abator.

hpv que vacuna es

Examinarea animalelor vii se efectuează în unităţi de tăiere autorizate sanitar-veterinar, de către medici veterinari oficiali. Decontaminarea iepelor cărnii şi a organelor 1.

H g by Maravet S.A. - Issuu

În cazul suspiciunii de tuberculoză se recoltează probe de organe cu leziuni şi limfonoduri în vederea examinării morfopatologice şi bacteriologice, conform normelor sanitare veterinare.

Se recoltează porţiuni de organe cu leziuni şi limfonoduri aferente. În lipsa organelor afectate se recoltează numai limfonoduri cu leziuni.

Caii lui Nea' Costel de la Cluj, In cautarea iepelor pierdute - ep.116 - 2019

Examinarea carcaselor şi organelor se efectuează în unităţi de tăiere autorizate sanitar-veterinar, de către medici veterinari oficiali. La capitolul I, punctul 1.

Informațiiimportante