Enterobius infection

enterobius infection

enterobius infection tenă în tratamentul copiilor

Enterobius infection enterobius infection de oxiuri au fost cunoscuți din antichitate. În papirusul egiptean Ebers c. În Grecia, Hippocrate c. Oxiurul a fost descris și în lucrările lui Avicenna Ibn Sina.

În Carl Linnaeus în lucrarea sa Systema human papillomavirus infection organism, a clasat oxiurul în Vermes, numindu-l Ascaris vermicularis.

ÎnJohann Bremser a plasat oxiurii umani în genul Oxyuris, numindu-l Oxyuris vermicularis.

Duplicate citations

Genul Oxyuris a fost înființat de către Rudolphi în pentru anumiți paraziți ai animalelor. În Leach a înființat genul Enterobius, și a transferat acest vierme în el, numindu-l Enterobius vermicularis. În Johann Gottfried Bremser descoperă viermele adult de sex masculin. În Vix descoperă ouăle în regiunea perianală. În Rudolf Leuckart și trei studenți se autoinfectează ingerând ouă de oxiuri și observă viermii adulți în scaunele enterobius infection două săptămâni mai enterobius infection.

În Friedrich Albert von Degeneratia urmatoare observă, la autopsie, etapele de dezvoltare a larvelor în intestin și găsește masculii adulți în mucusul colonic.

Enterobius vermicularis infestation. Helminth enterobius eosinophilia was determined by stool examinations and questionnaire.

În Philpot arătă că larva din oul de oxiur se dezvoltată în continuare în mediul extern și devine rezistentă la sucurile digestive. În Clarence F. Graham modifică tamponul NIH înlocuind scotchul cu celofan.

THE PRIVATE SWIMMING POOL

În Pirviniul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Pirantelul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Mebendazolul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Hugot descoperă a viermi plati specie de oxiuri Enterobius gregorii care provoacă oxiuriaza la oameni. Agentul patogen.

enterobius infection warts on hands in adults

Caracteristici morfologice[ modificare modificare sursă ] Oxiur Enterobius vermicularis. Extremitatea anterioară a oxiurului Secțiune transversală a oxiurului.

Enterobius vermicularis(Pinworm) Infection taurul taurului este o coasă

Micrografie cu rezoluţie mare. Coloraţie cu hematoxilină și eozină.

hpv virus with warts

Săgeţile indică crestele laterale. Oxiuriaza la om este cauzată de oxiurul Enterobius vermicularis Linnaeus, ; Leach,un parazit cunoscut încă din antichitate. A fost descoperită în prezent o a doua specie numită Enterobius gregorii Hugot,care provoacă oxiuriaza la oameni.

Oxiurii sunt helminți care fac parte din încrengătura nematodelor.

Enterobius vermicularis epidemiology. Enterobiasis epidemiology - sprdiamantul.ro

Sunt viermi rotunzi și albi sau albi gălbui cu dimensiuni mici, cu extremitatea anterioară înconjurată de o proeminență cuticulară veziculară striată, în care pătrunde lichidul perienteric, denumită buton cefalic aripi cefalice și care are rolul de a fixa parazitul de mucoasa intestinală a omului.

Oxiurii au două creste laterale aripi laterale longitudinale care permit identificarea ușoară a acestor paraziți pe secțiuni anatomopatologice. Aparatul digestiv este compus dintr-un esofag muscular de tip rabditoid cu un bulb esofagian posterior caracteristic, intestin și rect, care se deschide la exterior prin anus.

Gura este înconjurată de trei buze capabile de a se retracta în corp asigurând o fixare solidă la mucoasa intestinală enterobius infection omului. Oxiurii sunt reprezentați de două specii, Enterobius vermicularis și Enterobius gregorii, care se disting prin caracteristicile masculului înzestrat cu un spicul la enterobius infection posterioară.

Masculul Enterobius vermicularis măsoară 0,9—3,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru, în timp ce masculul Enterobius gregorii, măsoară 1,3—2,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru. Totuși, principalele diferențe țin de lungimea și enterobius infection spiculului unic și ornamentația cuticulară.

Citas por año

Spicul are o lungime de μm la E. Distincția acestor două specii este totuși contestată de unii autori. Unii cercetători cred că E. Aparatul reproducător al masculilor este format din testicul, duct deferent, vezicula seminală, duct ejaculator, spicul și cloacă.

Enterobius vermicularis infection - AFECȚIUNILE ATOPICE ȘI INFECȚIA INTESTINALÃ CU HELMINȚI

Au la extremitate posterioară creste caudale aripi caudale4 perechi de papile caudale papile genitale. Gubernaculul la masculi este absent.

  • Enterobiasis pathogenesis, Verme oxiurus na gravidez, Enterobiasis pathogenesis What is enterobiasis pathogenesis Pinworm Infection?
  • Enterobius vermicularis worms - Enterobius vermicularis worms
  • Oxiuriază - Wikipedia
  • Papilloma virus e febbre
  • Poti avea giardia fara diaree
  • Carmen Costache - Citas de Google Académico

Masculul este mai mic decât femela, are o extremitate posterioară puternic curbată anterior și ventral, iar la enterobius infection extremitate posterioară subțire și ascuțită. Femelele speciilor E. Coadă ocupă o treime din lungimea totală a corpului.

enterobius infection

La femelă aparatul reproducător este dublu, de tip tubular, fiind compus din două ovare anterior și posteriordouă utere anterior și posteriorun vagin și o vulvă. Vulva cu buze proeminente se deschide la nivelul treimii anterioare a corpului. Uterele conțin mii de ouă. Durata vieții oxiurilor este de 37—93 zile pentru femele și aproximativ 50 zile pentru masculi. Ouăle sunt netede, au formă alungită ovalară, asimetrică, cu o față plană și una convexă în secțiune transversală. Ele măsoară 50—60 µm în lungime și 30—32 µm în lățime.

Sunt enterobius infection, au un înveliș subțire, dublu. Cele două membrane se întâlnesc enterobius infection unul din poli.

Enterobius vermicularis infection, Înțelesul "pinworm" în dicționarul Engleză

Un pol este mai ascuțit și prin el iese larva. În interior au un embrion ovoid care enterobius infection o prelungire, ca o coadă.

enterobius infection

Rezervorul paraziților[ modificare modificare sursă ] Omul reprezintă singurul rezervor animal al Enterobius vermicularis și Enterobius gregorii.

Informațiiimportante