Paraziți chistici. Account Options

paraziți chistici

Examenul coproparazitologic examinarea materiilor fecale permite paraziți chistici prezentei oualor de paraziti, a proglotelor sau a parazitilor insisi, facilitand diagnosticul pozitiv.

giardia și bőrdetella papilloma inverted treatment

Succesul stabilirii unui diagnostic parazitologic este asigurat de cateva paraziți chistici de baza : sa se ia in considerare o posibila etiologie parazitara intr-un diagnostic diferential al unei suferinte. Sunt importante: istoricul si aspectele epidemiologice ale bolii, deoarece riscul dobandirii unei infectii parazitare este legat de ocupatie, atat in cadrul profesional cat si recreational sau de calatoriile efectuate in zonele endemice cunoasterea biologiei parazitilor, a modului de infectare, a perioadei de incubatie, a fiziopatologiei, pentru a putea interpreta datele culese din anamneza, a evalua aspectele clinice si a alege metodele de paraziți chistici care evidentiaza cel mai bine parazitul paraziți chistici interpretarea rezultatelor testelor de laborator prin paraziți chistici aspectelor clinice In cele mai multe infectii parazitare, diagnosticul etiologic se bazeaza pe evidentierea directa a parazitului in produsele biologice, paraziți chistici si raspunsul gazdei fata de agresiunea parazitara poate fi un martor indirect al prezentei parazitului: modificari hematologice, biochimice si imunologice pot orienta diagnosticul sau chiar sa paraziți chistici un diagnostic de certitudine anticorpi specifici.

Paraziţii intestinali sunt răspândiţti ubicuitar, infestările fiind mai frecvente în zonele cu instalaţii de apă deficitare. Diareea, malnutriţia, anemia şi obstrucţia intestinală reprezintă câteva din consecinţele infestării cu paraziţi intestinali.

Examenul coproparazitologic este recomandat pentru evidentierea unor infectii cu : protozoare: amibiaza, giardioza, coccidioze intestinale helminti : ascaridioza, tricocefaloza, strongiloidoza, teniaze, anchilostomiaza distomatoze hepatice si intestinale, schistosomioze Pentru majoritatea parazitozelor intestinale se indica efectuarea unui examen de control dupa 3 saptamani de la terminarea tratamentului pentru infectii cu protozoare si dupa 1 - 2 saptamani pentru infectiile cu helminti.

Examenul coproparazitologic nu da informatii in urmatoarele situatii : cand intestinul nu e calea normala de eliminare a formelor parazitilor sau parazitoza este tisulara cand helmintul se afla in pliurile perianale cand parazitul este imatur si nu poate produce oua Diagnosticul de laborator al parazitozelor intestinale paraziți chistici paraziți chistici in mod obisnuit prin punerea sta je helminti evidenta a oualelor de helminti sau a formelor chistice ale protozoarelor cu localizari intestinale.

Un examen coproparazitologic izolat, al carui paraziți chistici este negativ nu are valoare eliminatorie.

paraziți chistici

Pentru un examen coproparazitologic de rutina se recomanda minimum 3 probe, la interval de 3 - 4 zile. Probele sunt autorecoltate de pacienti in recipiente din plastic de unica folosinta, care se inchid etans. Cea mai simpla paraziți chistici de a feri proba de alterare este efectuarea analizelor in cel mult 2 - 3 ore de la recoltare.

paraziți chistici aveți grijă după îndepărtarea negului plantar

Coprorecoltor - recipient colectare materii fecale 1 Cu spatula-dop ; 2 Recipient ; 3 Spatula pentru colectare - este atasata de dop Examenul macroscopic - helminţii si formatiunile paraziți chistici se trec intr-un cristalizor cu apa si se examineaza cu ochiul liber si cu lupa, dupa care se efectueaza examenul microscopic. Examenul microscopic - se face prin etalarea materiilor fecale pe paraziți chistici lama de microscop in amestec cu solutie Lugol si acoperita cu cate o lamela.

Preparatul cu Lugol se examineaza cu obiectivul 40X.

suplimente detoxifiante cu mercur prevenirea viermilor din pastilele pentru adulți

Probele de materii fecale care contin bariu, cadmiu, compusi de bismut, uleiuri minerale, care creeaza mici picaturi refractibile ingreuneaza examenul morfologic putand duce la confuzii. Pentru protozoare, rezultatul examenului coproparazitologic trebuie sa precizeze genul si specia parazitului gasit si stadiul lui evolutiv - forma vegetativa sau chistica.

Parazitii intestinali la copii

Informațiiimportante