Paraziți entomofagi

paraziți entomofagi

Cuprinde specii mici si mijlocii, cu capul prognat, alungit si ingustat in partea posterioara, unde se prelungeste cu un gat lung paraziți entomofagi de protorace care asigura o mobilitate caracteristica. Aparatul bucal este de rupt si masticat.

Monstrii din corpul uman - Ceva traieste in genunchiul meu

Antenele sunt scurte fine, ochii mari, dezvoltati, avand si trioceli. Aripile sunt mari, membranoase. Din acest ordin face parte familia Raphidiidae, cu cateva specii entomofage. Capul mobil cu pozitie hipognata. Ochii sunt mari si puternic bombati, cu pozitie laterala.

Antenele sunt bine dezvoltate.

Combaterea biologica

Aparatul bucal al adultului este de rupt si masticat. Aripile sunt membranoase si subegale, cele posterioare fiind mai mici.

tratamentul medicamentelor cu viermi pancreatic cancer gene mutation

Nervatiunea este bogata. Larvele sunt oligopode, compodeiforme cu armatura bucala comformata pentru intepat prada si supt. Au aparat bucal de intepat paraziți entomofagi supt. Aripile sunt membranoase, alungite, lung franjurate. Cuprinde subordinul Terebrantiacu familiile: Aelothripidae si Thripidae si subordinul Tubulifera cu familia Phloetripidae. Aparatul bucal este de intepat detoxifiere pentru curățarea colonului supt.

paraziți entomofagi giardia scaun cu mucus

Aripile anterioare sunt hemielitre, iar cele posterioare membranoase. Speciile entomofage sunt cuprinse in familiile: Pentatomidae, Nabidae, Anthocoridae si Miridae. Speciile zoofage sunt pradatoare in special de insecte si acarieni, polifage, oligofage mai rar monofage.

Majoritatea speciilor sunt diurne, unele imitand mimetism alte ordine ca, de exemplu, furnici Himacerus apterus si Aptus myrmecoides.

cancerul benign si malign

Unele specii pot fi inmultite si raspandite in culturi, facandu-se paraziți entomofagi Perilus bioculatus pentru gandacul din Colorado, Arma custor pentru Hyphantrea cunea, Anthocoris sp. Familia Anthocoridae Cuprinde insecte cu corpul oval alungit, de paraziți entomofagi lungime.

Pradatori si Paraziti ai Culturilor Horticole

Capul este prognat. Sunt cunoscute peste specii cuprinse in 80 de genuri. Adultii si larvele sunt pradatoare de artropode, dar consuma si hrana vegetala asigura o longevitate dubla a femelelor. Se hranesc cu afide si acarieni.

paraziți entomofagi De ce sunt fertili râmii?

Cuprinde insecte de talie mica si mijlocie, 1, mm. Sunt specii zoofage, fitofage sau cu un regim alimentar mixt. Cele zoofage se hranesc cu paraziți entomofagi fitofagi si insecta daunatoare, indeosebi acarianul rosu comun. Tetranychus urticae.

Familia Nabidae Cuprinde plosnite de talie mijlocie, 1, mm. Larvele si adulti sunt pradatori polifagi hranindu-se in primul rand cu insecte cu tegumentul moale: paraziți entomofagi, cicade, diptere, tripsi, purici meliferi, paduchi testosi, lepidoptere, paraziți entomofagi, acarieni si paianjeni.

Euritomide

Familia Pentatomidae Sunt plosnite de talie mica si mijlocie, mm. La speciile zoofage rostrul este mai scurt si mai puternic, piciorele anterioare sunt prehensile.

paraziți entomofagi

Aparatul bucal este adaptat pentru rupt si masticat. Majoritatea speciilor sunt fitofage dar cuprinde si multe specii zoofage-pradatoare sau parazite-de oua, larve, insecte, acarieni, melci, etc. Speciile de paraziți entomofagi zoofage sunt cuprinse in familiile: Carabidae, Coccinelidae, Staphilinidae, etc. Cuprinde peste specii, cu talie variabila. Majoritatea speciilor sunt zoofage.

Institutul de Genetică şi Fiziologie a Plantelor

Au in general o activitate nocturna. Speciile de carabide carnivore, adulti si larve, sunt pradatoare polifage. Unele specii sunt pradatoare active: Cicindella sp. Cele paraziți entomofagi frecvente specii sunt: Carabus auratus, C. Se disting paraziți entomofagi specii oligofage: Cichrus sp. In general adulti consuma zilnic mai multa prada animala decat propria greutate. Familia Coccinellidae Cuprinde coleoptere mici si mijlocii, cu corpul emisferic sau oval, puternic convex dorsal si plan ventral.

Sunt sexuate, ovipare.

Mult mai mult decât documente.

Sunt specii monovoltine: Cocinella sp. In functie de prezenta lor in probele colectate sunt patru grupe: --buburuze ce traiesc pe specii de plante ierboase de camp: Calvia quatuordecempunctata, Coccinella undecimpunctata, C. Si larvele si adultii coccinelidelor sunt pradatori, fiind acarofage, coccidifage si afidifage. Sunt coleoptere mici, aripate sau aptere, ce se intalnesc in stratul vegetal in descompunere sau in cel superficial de sol. Principalele specii sunt Aleochara bipustulata, Oxypoda brachyptera, Oxytelus sculpturatus, Tachypoms hypnorum, Lathrombium fulvum, Proteinus ovalis.

  1. ORDIN 14/11/ - Portal Legislativ
  2. (PDF) Entomologie | Munteanu Andrei - sprdiamantul.ro

Adultii si larvele au regim de hrana variat, unele fiind carnivore - prada oua si larve de diptere. Tegumentul este neted sau paros, capul ortognat. Aparatul bucal este de tip ortopteroid la cele inferioare si transformat in trompa adaptata la rupt, supt si lins la cele superioare.

Informațiiimportante