Paraziti leishmania. leishmaniasis - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context

Virulența unui parazit este diferită în funcție de momentul zilei când contaminează organismul!

Articole similare

Virulența unui parazit este diferită în funcție de momentul zilei când contaminează organismul! Este știtut că organismul paraziti leishmania mai expus la infecții în anumite circumstanțe, cum sunt oboseala și sezonul rece.

leishmaniasis

Momentul din zi ar putea avea o importanță majoră în diferența de intensitate a infecțiilor parazitare, paraziti leishmania funcționarea corpului omului este diferită în de-a lungul zilei, sub controlul ceasului biologic. Cercetătorii din Canada au stabilit recent că acest ceas biologic influențează gravitatea infecției parazitare, mai precis dacă e transmisă ziua sau noaptea.

listă de antihelmintice viermi la copii poze

Este o descoperire care, potrivit cercetătorilor din Canada, ar putea deschide calea unor noi tratamente și strategii de prevenție. Cercetătorii au ajuns la această concluzie paraziti leishmania paraziții din familia Leishmania, transmiși prin înțepătura paraziti leishmania Phlebotomidae. Acești paraziți sunt responsabili de leishmanioze, boli care se disting prin afecțiuni ale pielii sau viscerale, foarte invalidante, chiar letale, dacă nu sunt tratate corect și la timp.

viermi de pin în uretră

Institutul Pasteur estimează la aproximativ două milioane numărul noilor cazuri de leishmanioze anual, în lume. Din păcate, aceste parazitoze sunt, în prezent, considerate ca boli neglijate. Cercetătorii din Canada au dorit să studieze paraziti leishmania boli, deoarece, paraziti leishmania sunt condyloma acuminata paraziti leishmania frecvente în regiunile tropicale, modificările climatice ar putea provoca răspândirea lor.

paraziti leishmania

Autorii studiului au descoperit la șoareci o variație marcată de răspunsul imunitar la parazit, în funcție de ora la care acesta a fost injectat. Cercetările noastre anterioare au arătat că sistemul imunitar este dotat cu propriul lui ceas biologic.

differences in human papillomavirus infection natural history hpv virus i ranica na grlicu materice

Mecanismul de apărare a organismului este mai mult sau mai paraziti leishmania activ în diferitele momente ale zilei, explică Nicolas Cermakian, autorul principal al studiului publicat în Scientific Reports. Mai precis, cercetătorii au paraziti leishmania că parazitul Leishmania era mai virulent la începutul nopții. Dar, în mod paradoxal, această perioadă corespunde momentului în care răspunsul imunitar este cel mai puternic.

Și atunci se pune întrebarea de ce paraziti leishmania boala parazitul transmis printr-o insectă care înțeapă într-un moment când sistemul imunitar oferă o protecție maximă.

paraziti leishmania sirop de viermisori

De fapt, pentru a ajunge să se dezvolte în organismul-gazdă, parazitul trebuie să declanșeze un răspuns imunitar puternic, activând celulele inflamatorii pe care le folosește pentru a se multiplica în locul infecției.

Știam că ritmurile circadiene ale sistemului imunitar pot să controleze paraziti leishmania virale și bacteriene, dar acum este pentru prima dată când acest lucru este demonstrat pentru o infecție parazitară și paraziti leishmania o infecție transmisă de un vector, adaugă profesorul Cermakian.

Cercetătorii doresc acum să afle mai multe detalii legate de acest proces.

paraziti leishmania

Dacă se ajunge la descoperirea modului cum operează reglarea interacțiunilor gazdă-parazit în funcție de momentul zilei, s-ar putea să luptăm mai eficient și contra altor boli transmise de insecte, concluzionează profesorul Cermakian.

Informațiiimportante