Parazitozele intestinale. Cele mai intalnite parazitoze intestinale la copii si adulti

Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | sprdiamantul.ro

Share on Facebook Share on Twitter Parazitozele intestinale sunt afecțiuni contagioase, cu care se confruntă deopotrivă copiii și adulții. Totuși, copiii sunt mult mai expuși unor astfel de îmbolnăviri — fie din parazitozele intestinale că ferecventează colectivități numeroase, fie pentru că igiena este precară sau pentru că solul din anumite locuri de joacă este contaminat cu paraziți ce provin de la fecalele animalelor.

parazitozele intestinale

Ce putem face parazitozele intestinale a diagnostica, trata și preveni parazitozele la copii ne spune medicul pediatru Gabriel Grădinariu. Cel mai frecvent putem întâlni oxiuriaza, ascaridiaza, giardiaza. Mai există și alte tipuri de parazitoze intestinale, dar sunt foarte rare.

Printre acestea se numără: tenia, toxoplasmoza, trichocefaloza, toxocaroza, hidadidoza, larva migrans cutanata. Ce simptome au fiecare dintre acestea?

papilloma lesion on skin

O mare parte a parazitozelor intestinale pot să fie asimptomatice sau să determine semne banale de boală: lipsa poftei de mâncare; diaree ușoară care se vindecă spontan până la diaree cronică, acompaniată de malabsorbție și pierdere în greutate; greață rar, vărsături, în cazuri severe ; dureri parazitozele intestinale anemie; somn agitat; prurit anal; viermi în scaun;scădere în greutate; balonări.

Nu există semne specifice unei anumite parazitoze intestinale, dar parazitozele intestinale semne ne pot orienta spre o anumita entitate clinica parazitozele intestinale fara a avea specificitate. Cum pot fi diagnosticate posibilele parazitoze? Diagnosticul se parazitozele intestinale pune foarte simplu, în urma  efectuării examenului coproparazitologic scaun.

Sună la Arcadia

Dacă există elemente parazitare în scaun, fie că sunt oua, larve paraziti vii, diagnosticul este pozitiv și se va efectua tratamentul anti-parazitar.

Din cauză că parazitul nu se elimină constant în fiecare scaun,  există riscul să avem unele scaune sterile chiar dacă infecția este  prezentă. În acest caz, în afara examenului coproparazitologic trebuie efctuate și alte investigații parazitozele intestinale exemplu hemoleucograma ce poate releva prezența parazitozele intestinale sau a anemiei secundare.

Se poate determina prezența antigenelor parazitare din scaun sau parazitozele intestinale sau chiar evidențierea trofozoiților în lichidul duodenal obținut prin tubaj, uneori se poate recurge chiar la biopsie intestinală. Bineînțeles că aceste examinări suplimentare sunt dictate de către medicul care examinează copilul.

Bara principală

Câte examene coproparazitologice sunt necesare pentru un diagnostic corect? Părinții trebuie să fie conștienți asupra faptului că un examen coproparazitologic negativ nu parazitozele intestinale prezența bolii — de exemplu, după infectarea cu chisturi de giardia duodenalis există o perioadă de aproximativ 3 săptămâni când parazitul nu apare în scaun, deși bolnavul este simptomatic.

Nu există un număr exact, dar cu cât sunt efectuate mai multe examene coproparazitilogice, cresc șansele unui examen pozitiv. Cum pot fi tratate?

Parazitozele intestinale: giardioza si ascaridioza | sprdiamantul.ro

Tratamentul acestora se face din 3 direcții, prin administrarea de  medicamente: distrugerea și eliminarea parazitului din organism; eliminarea toxinelor   care au apărut în urma infectiei ; refacerea organelor sau a zonelor afectate. Tratamentul paraziților intestinali este relativ simplu și se face cu medicamente anti-parazitare moderne care sunt foarte eficiente. Ele vor fi prescrise de parazitozele intestinale intestinale pediatrul copilului, în doze adaptate greutății.

  • PARAZITOZELE INTESTINALE
  • Prevenire Parazitozele intestinale sunt afectiuni ale aparatului digestiv, cauzate de prezenta in organism a diversi paraziti.

În cazul anumitor paraziți este nevoie de repetarea schemei, după un interval. De asemenea, pentru că este vorba de boli contagioase, este indicat ca toți membrii familiei sau cei care au intrat in contact cu un copil bolnav  de parazitozele intestinale parazitoză intestinală să se trateze concomitent cu el.

Potrivit cercetărilor medicale, medicamentele antiparazitare au un grad crescut de toxicitate hepatică, astfel încât nu pot fi repetate foarte des. La ce intervale pot fi administrate parazitozele intestinale ce  se poate face pentru tratarea parazitozelor care revin? Depinde la la caz la caz, în funcție de ce parazitoză suferă copilul, de cancer umar simptome schemă terapeutică a ales medicul.

Știința Arcadia

Apoi, sunt medicamente care au rol hepatoprotector. Decizia de repetare a unui tratament este numai a medicului. Există și parazitozele intestinale remedii, pe cale naturală, pentru eliminarea anumitor categorii de paraziți?

hpv vaccine side effects a week later

Personal nu am o experiență legată de metode alternative la tratarea parazitozelor intestinale, dar se pot folosi extracte din parazitozele intestinale de parazitozele intestinale, parazitozele intestinale prin macerare: coacăz negru, afin, merişor, măceş, arin alb, buxus, nuc. Alte alternative ar fi  consumarea unor legume, fructe şi semințe cu rol vermifug puternic: 1.

Hreanul are acțiune foarte puternică de combatere a teniei 2.

Meniu cont utilizator

Afine, fragi, căpșuni se mănâncă pe stomacul gol dimineața 3. Semințele de lămâie sunt eficiente împotriva oxiurilor 4.

hpv nedir p16 pozitif

Semințele de dovleac sunt eficiente în cazul teniei și al ascarizilor 5. Morcovii și varza au efecte de combatere a limbricilor și a oxiurilor 6.

Paraziții intestinali - atentat la sănătatea noastră

Usturoiul are o acțiune puternică asupra teniei, ascarizilor și oxiurilor. Ce consecințe poate avea netratarea acestor probleme? În funcție de ce parazitozele intestinale vorbim, putem să întâlnim mai multe consecințe.

De exemplu, o parazitoză intestinală poate determina diaree cronica acompaniată de malabsorbție și pierdere ponderală.

Parazitozele intestinale

Alteori pot apare manifestări alergice tegumentare urticarie, eczemă, parazitozele intestinale. Alteori prin migrarea chistelor în căile biliare parazitozele intestinale pot detemina angiocolite, colecistite.

De asemenea parazitozele intestinale apare anemia prin deficit de fier și acid folic, tulburări în absorbția lipidelor grăsimilor și dizaharidelor zaharurilor afectând dezvoltarea staturo-ponderala etc.

Cât de frecvente sunt contaminările cu paraziţi?

Depinde de la caz la caz de condițiile socio-economice, respectarea regulilor personale de igienă. Ce măsuri se impun pentru prevenirea contaminării cu paraziți intestinali?

parazitozele intestinale tenii la pisici tratament

Share Tweet Share Related Posts.

Informațiiimportante