Infomare despre sedinta sindicate- MAI din 27 septembrie 2016.

Infomare despre sedinta sindicate- MAI din 27 septembrie 2016.

Sedinta a urmat sedintei de vineri 23 septembrie in care sindicatele au cerut scoaterea la concurs a posturilor de ofiteri cu prioritate, pentru sursa interna, fata de imprejurarea ca intentia MAI era sa le scoata doar pentru sursa externa.

Solutia oferita, azi de catre MAI :
Locurile de ofiteri altele decat specialisti se vor scoate la concurs mai intai pentru sursa interna si cele ramase neocupate vor fi scoase la concurs pentru sursa externa.

Deci cel putin pe aspectul asta, sindicatele au castigat.
Trebuie subliniat ca a fost o doleanta comuna a tuturor sindicatelor, exprimata de toti, la sedinta de vineri 23 septembrie.

E foarte posibil ca mister Coarna, aflat in campanie electorala pentru sefia SNPPC, sa dea comunicate inselatoare cum ca el a fost singurul care a cerut, s-a batut si a rezolvat.

Acesta a fost aspectul esential discutat. Sedinta a fost fara ministru si scurta intrucat chestorul Buda avea nu stiu ce intalinire importanta.

In subsidiar am confirmarea unui aspect poate chiar mult mai important decat concursurile pentru ofiteri (care intereseaza totusi un numar restrans de agenti).

La sedinta de azi mi s-a confirmat inca odata ca MAI se va angaja prin intermediul unui grup de lucru, la standardizarea fiselor de post din toata tara.

Aceasta propunere a fost avansata exclusiv de SPR Diamantul la sedinta de vineri 23 septembrie ( prima sindicate-ministru, de cand s-a instalat in functie) iar ministrul a ramas socat sa afle ca nu exista o asemenea standardizare.

Inca de atunci, ministrul s-a exprimat ca va dispune standardizarea cat mai grabnica a fiselor de post iar azi, chestorul Buda a confirmat din nou ca se va lucra hotarat in acest sens.

Pentru cei care poate nu intelegeti importanta acestei standardizari, ganditi-va la fisele de post facute dupa ureche si arbitrar, in fiecare unitate de politie, de seful ierarhic, in functie de cat il duce pe sef, mintea.

Pentru ca la intalnire a participat si chestorul Despescu, seful IGPR, dupa sedinta am mai avut o discutie personala cu dumnealui in care i-am solicitat sa aprobe mutarile la cerere intre unitati, aducandu-i si argumentul economiilor financiare care s-ar face cu indemnizatiile de chirie. Desi a fost total de acord ca s-ar face economii substantiale, a ramas sa se mai gandeasca daca e pro sau contra.

Despre proiectul pilot al IGPR cu camere video la purtator, m-a informat ca ar avansa greu, datorita lipsei de oameni cre sa lucreze la acest proiect.

M-am vazut la sedinta si cu Stelica Dragulin, seful DGF si avem o intelegere sa ne intalnim azi, sa ma lamureasca clar, punctual, ce planuri concrete are sa rezolve cu problema salariului minim pentru agentii tineri.

Emil Pascut
Comments: 0 | posted by webmaster in Misc on 27 September 2016 : 08:14 email to someone Afisare pentru ImprimareRaspunde catre aceasta here to signup
 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .