Comunicari

Comunicari
10.06.2011 Anunt de convocare a Adunarii Generale a Delegatilor
pentru data de 10.06.2011, orele 11.00,
la biroul sindicatului din strada Walter Maracineanu nr.1-3,
intrarea 2,etaj.3, sector 1.
Stimati colegi,
In perioada recenta s-au petrecut evenimente externe si interne care au afectat activitatea sindicatului si care necesita intrunirea unei Adunari Generale a Delegatilor Sindicatului, pentru analiza acestor evenimente, dezbateri pe marginea acestora si luarea unor hotarari necesare.

Fapt pentru care, in calitate de presedinte al sindicatului, convoc Adunarea Generala a Delegatilor pentru a se intruni in sedinta la data de 10.06.2011, orele 11.00, la biroul sindicatului din strada Walter Maracineanu nr.1-3, intrarea 2, etaj. 3, sector 1.

Pe ordinea de zi a Adunarii se vor afla urmatoarele subiecte:

1.oportunitatea alegerii unui nou presedinte de sindicat;

2.alegerea unui nou prim-vicepresedinte de sindicat pe pozitia ramasa vacanta, urmare a pensionarii dlui Florin Minca, la sfarsitului anului 2010;

3.alegerea unui secretar general pe pozitia ramasa vacanta, in urma pensionarii dlui Mogaldea Maricel, la sfarsitul anului 2010;

4.punerea in discutie a mentinerii mandatului pe functie a domnului Serbanescu Marin;

5.modificari la statutul sindicatului;

Stimati colegi,

Am amanat, pana in prezent, anuntul privind existenta pozitiilor vacante in sindicat, incercand sa identific si sa le ofer celor doi colegi pensionari, forme posibile si legale de colaborare, pe viitor, cu sindicatul. Din pacate toate aceste forme de colaborare au fost respinse. Pentru acest impediment si pentru alte aspecte pe care inteleg sa le aduc personal la cunostinta liderilor de sindicat, in sedinta adunarii, anunt public incetarea colaborarii intre sindicat si domnii Minca Florin respectiv, Maricel Mogaldea.

Pana la alegerea unui nou prim-vicepresedinte, atributiile prim-vicepresedintelui sunt delegate domnului vicepresedinte Matei Lucian (tel: 0769.054.150) iar atributiile secretarului general vor fi indeplinite de catre presedintele sindicatului.
25.03.2011 Convocare a ADG.
Adunarea Generala a Delegatilor se convoaca pentru data de 27 MArtie 2011, orele 10.30 la sediul sindicatului din strada Walter Maracineanu nr.1-3, intrarea 2, etaj.3, cam 246, sector 1.

Adunarea este chemata pentru a dezbate si a hotari de urgenta asupra urmatoarelor aspecte :
1) actualizarea statutului sindicatului;
2) alegerea/ realegerea unor organe de conducere centrale si locale ale sindicatului;
3) infiintarea functiei de presedinte a organizatiei Bucuresti si alegerea presedintelui
4) oportunitatea mentinerii sau renuntarii la structura de politie locala.

03.09.2009 Comunicat.
In perioada 27-30 august 2009, la Eforie Nord a avut loc lucrarile Consiliului National al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din Romania “COLUMNA”, la care din partea sindicatului nostru a participat o delegatie formata din Marin Serbanescu, Vicepresedinte si Marcel Mogaldea, Secretar General.
La lucrarile Consiliului National a participat domnul Marian Sarbu, Ministrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Cu aceasta ocazie delegatia sindicatului nostru a sustinut ca la elaborarea legii privind sistemul unitar de salarizare cat si legea pensionarii sa fie avut in vedere caracterul serviciului desfasurat, conditiile de munca ( sambete si duminici si sarbatorile legale lucrate , serviciul pe timpul noptii, etc), grupa de munca, importanta sociala a serviciului efectuat . Intru-cat Legea unitara pentru salarizarea personalului bugetar dezavantajeaza agentii de politie, am propus ca coeficientii de salarizare sa fie cel putin identici cu functiile din sistemul militar. Am solicitat in acest sens eliminarea pozitiei nr.19 din Anexa nr.IV care prevede “Functii corespunzatoare gradelor de agent - agent sef principal de politie / penitenciare” si trecute gradele profesionale echivalente de la agent sef principal la pozitia 13 – pana agent la pozitia 17, forma propusa fiind discriminatorie intre subofiteri si agenti de politie/ penitenciare.
Delegatia noastra a sustinut continuarea reformei in MAI, prin reducerea functiilor de conducere (adjuncti, sefi servicii, sefi birouri, sefi schimb, etc), sa nu mai fie acordat sporul de 50% pentru lucrari de exceptie pe 6 luni, deoarece sunt repartizate doar politistilor cu functii de conducere pe baza de simpatii, fara a se tine cont in majoritatea cazurilor de rezultatele profesionale, acest fapt generand nemultumiri si disensiuni in randul politistilor. Aceste sume sa fie alocate pentru remedierea sau rezolvarea unor probleme de interes social al politistilor (ex.achizitionarea unor locuinte de serviciu).
Domnul Ministru Marian Sarbu ne-a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului, in urma rectificarii de buget politistii isi vor primi o mare parte din drepturile salariale restante ( prima de concediu, drepturile de echipament, plata compensatiilor lunare pentru chirii, cheltuieli pentru transport pentru cei care au locul de munca in alta localitate decat locul de domiciliu si sumele aferente deplasarilor in interes de serviciu si concedii de odihna). De asemenea politistii nu vor intra 10 zile in concediu fara plata.
La lucrarile Consiliului National a participat si Sindicatul Politistilor “Lege si Onoare“ Mures, condus de domnul Ghita Cerghizan cu care sindicatul nostru are o relatie stransa de colaborare, incheindu-se si un protocol in acest sens.
Cele doua sindicate vor lupta impreuna pentru binele politistilor.

12.02.2009

Multumiri structurilot teritoriale
Multumim pe aceasta cale, politistilor din cadrul structurilor teritoriale de politie din tara care de buna voie au consimtit sa adere la sindicatul nostru trimitand cererile prin fax sau prin posta.
Mentionam ca suntem alaturi de acestia si le transmitem pe aceasta cale ca au fost trecuti la actiunile prezente initiate de sindicatul nostru in dobandirea drepturilor salariale.

05.02.2009 Reprezentativitate la nivelul M.A.I.
Va aducem la cunostinta ca, SPR DIAMANTUL a obtinut reprezentativitate la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, prin Federatia “COLUMNA” unde este afiliat si a fost invitat sa participe la Comisia de dialog pe probleme de ordine publica din cadrul MAI .
Persoana care va reprezenta sindicatul nostru in relatia cu MAI este, domnul Comisar FLORIN MINCĂ, ce detine functia de vicepresedinte.
Va vom tine la curent, prin acest mijloc de comunicare, cu problemele ce vor fi abordate .

20.12.2008
Cadouri de Mos Craciun .
In zilele de 22-23.12.2008, intre orele 11:00-15:00 toti liderii de organizatie se vor prezenta la sediul SPR Diamantul pentru a ridica cadourile de Mos Craciun pentru copii membrilor nostri inscrisi pe liste care se gasesc la liderii fiecarei sectii.
25.11.2008
Oferta ASIGURARI .
Pentru membri sindicatului nostru va aducem la cunostiinta ca am incheiat un parteneriat cu S.C. Centrum Asig - Broker de Asigurare si am obtinut o reducere de 20% din preturile practicate la incheierea politelor RCA, Casco, Cladiri, Asigurari medicale la urmatoarele societati de asigurare: ASIROM, ASTRA, ALLIANZ, ARDAF, BCR Asigurari, CARPATICA, EUROINS, UNITA, OMINASIG SI GENERALI.
Str.Ritoride nr.4A, sector 5 Bucuresti
tel:0213360676; fax:0213360677
mobil:0721090277
persoana contact:Daniela Minca
www.centrumasig.ro
26.09.2008
Miting: Sute de politisti si vamesi au cerut salarii decente si protectia MIRA .
Sute de politisti, vamesi si politisti comunitari au participat, vineri, in Piata Constitutiei, la un miting organizat de Sindicatul "ProLex". Acestia au cerut salarii mai mari, conditii decente de munca si protectie mai mare din partea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA).
>> mai multe informatii....
.2008
SPR "DIAMANTUL". Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" .
SPR "DIAMANTUL". Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul", prin preşedintele Emil Păscuţ, are următorul punct de vedere: "Juridiceşte vorbind, art. 46 din Legea 360/2002 este o normă supletivă care nu impune obligaţia angajatorului de a-l muta pe poliţist la cerere. Aşa cum poliţistul are dreptul să ceară mutarea sa, ministerul, IJP, IGPR au dreptul să refuze.
>> mai multe informatii....
.2008
Cateva sute de politisti acuza conducerea ministerului Administratiei si Internelor si pe Vasile Blaga de abuz in serviciu .
Pe zi ce trece situatia din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor devine din ce in ce mai tensionata. Conducerea MAI impreuna cu Vasile Blaga sunt contestati de cateva sute de angajati ai ministerului care il acuza pe ministerde abuz in serviciu si abuz in serviciu in forma calificata. Mai exact, oamenii desemnati sa aplice legea sustin ca Ministerul Administratiei si Internelor este primul care nu o respecta.
>> mai multe informatii....
.2008
Politistii protesteaza: Patru ministri de Interne, acuzati de frauda.
Protest fara precedent in Ministerul de Interne: politistii au sesizat Parchetul General cu privire la incalcarea legii de catre cei patru ministri care i-au condus in perioada 2002 - 2007. Ioan Rus, Marian Saniuta, Vasile Blaga si Cristian David sunt acuzati de "abuz in serviciu contra intereselor publice". Concret, politistii sunt nemultumiti ca au fost sanctionati si chiar dati in judecata pentru ca au aplicat ordine - date de ministrii sau de sefi din Minister - care nu indeplinesc conditiile legale.
>> mai multe informatii....
08.08.2008
Politia cumpara elicoptere de 300 milioane euro.
Ministerul de Interne intentioneaza sa cumpere cu bani de la buget 26 de elicoptere cu aproape 300 milioane euro. Sindicalistii din Politie sustin ca acesti bani ar trebui folositi pentru achizitionarea de echipament performant, programe de instruire si stingerea litigiilor salariale dintre angajati si minister.
>> mai multe informatii....
21.01.2008
Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul” a sesizat procurorul general cu privire la “faptele penale” pe care şefii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative le-ar fi comis în perioada 2002-2007.
Conform plângerii sindicatului, Ioan Rus, Marian Sãniuţã, Vasile Blaga şi actualul ministru Cristian David - au împiedicat publicarea în Monitorul Oficial, «în vederea intrãrii în vigoare» a sute de ordine şi instrucţiuni cu caracter normativ, neclasificate, emise de minister în domeniul ordinii publice, al Poliţiei Române şi Poliţiei Judiciare.
>> mai multe informatii....
19.01.2008
Rus, Săniuţă, Blaga şi David, reclamaţi la Parchet de sindicatul poliţiştilor.
* Sindicatul „Diamantul” îi cere procurorului general să-l sesizeze pe Băsescu pentru săvârşirea de către cei patru a unor infracţiuni de abuz în serviciu contra interesului public.
* Cei patru sunt acuzaţi că n-au emis instrucţiunile necesare pentru ca poliţiştii să-şi primească drepturile prevăzute de lege.
>> mai multe informatii....
28.10.2007
MIRA răspunde la acţinea de protest a sindicatului ProLex.
Ministerul Internelor si Reformei Administrative consideră acţiunea anunţată pentru mâine de către sindicatul ProLex o acţiune de imagine a Sindicatului Naţional al Vameşilor şi Poliţiştilor şi nu o formă a vreunui conflict de muncă.
Chiar şi aşa, Ministerul Internelor si Reformei Administrative rămâne deschis dialogului cu organizaţiile profesionale si sindicale, fiind preocupat de statutul şi condiţiile de muncă ale propriului personal.
>> mai multe informatii....
21.05.2007
DE ZIUA COPIILOR SE BUCURA SI PARINTII EDITIA I-A – 02.06.2007 – BELCIUGATELE JUDETUL CALARASI
Inscrierile se fac pentru copii care au impilinit inclusiv varsta de 14 ani, in limita a 150 locuri la telefoanele 0788.513.556. - Anghel Vasile sau 0788.139.216 – Stoica Marian pina la data de 02.06.2007 inclusiv. Prezentarea concurentilor ( participantilor ) se va face sambata 02.06.2007, orele 08 :00 la Complexul « Diana » - situat pe malul lacului Belciugatele – Judetul Calarasi
>> mai multe informatii....
30.03.2007
Congresul extraordinar al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala din 30.03.2007
La data de 30.03.2007 a avut loc congresul extraordinar al Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala ocazie cu care au participat si membrii ai Sindicatului Politistilor din Romania Diamantul, respectiv Presedintele si Vicepresedintele sindicatului. In urma acestui congres, Presedintele Sindicatului Politistilor din Romania, domnul Anghel Vasile a fost ales in unanimitate in functia de Vicepresedinte al Federatiei Salariatilor din Administratia
Publica Centrala si Locala, iar Vicepresedintele Sindicatului Politistilor din Romania, domnul Stoica Marian a fost ales membru in Comisia de Revizie si Control a Federatiei Salariatilor din Administratia Publica Centrala si Locala.
04.03.2007
Invitatie la BALUL PRIMAVERII in data de 07.03.2007
BALUL PRIMAVERII A AVUT LOC IN DATA DE 07.03.2007, LA ORELE 17.30 LA CASA DE CULTURA PREOTEASA, SITUATA IN CALEA PLEVNEI, SECT 1. AU FOST INVITATE MEMBRELE SINDICATULUI NOSTRU ALATURI DE PERSOANA IUBITA.
ROG CONFIRMATII LA TEL . 0788.139.216 sau 0728.109.440

pagina: 1 2

 
Site optimizat pentru Mozilla Firefox .
Contact
office@sprdiamantul.ro & webmaster@sprdiamantul.ro
Aceste informatii nu pot fi reproduse, republicate sau copiate pe alte pagini sau site-uri.
Copyright 2007 © SPR DIAMANTUL toate drepturile rezervate .