Pulverizator parazitar. Scrie un review

Traducere

În cazul unor epizootii care pulverizator parazitar un pericol deosebit pentru economia naţionala, prin hotărâre a Guvernului se constituie Comandamentul antiepizootic central.

pulverizator parazitar papillomavirus soigner homme

Comandamentul antiepizootic central se convoaca atunci când pe teritoriul tarii, în unul sau mai pulverizator parazitar judete, apar boli infectocontagioase de mare difuzibilitate şi de o gravitate deosebită, precum şi atunci când exista pericolul de introducere pe teritoriul tarii a unor boli epizootice grave din tarile limitrofe sau alte tari. Comandamentul antiepizootic central aproba planurile speciale de măsuri elaborate de Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor, asigura baza materiala necesară punerii în aplicare a acestora şi urmareste aplicarea pulverizator parazitar tehnice şi organizatorice de către unitatile şi sectoarele economice centrale şi teritoriale ce sunt în subordonarea fiecarui minister sau organ al administraţiei publice centrale care trebuie să participe la activitatea comandamentului.

Alte alegeri populare

Din acest comandament fac parte: directorul general al Directiei generale pentru agricultura şi dezvoltare rurala, directorul Directiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor secretar tehnic al comandamentuluidirectorul Directiei pentru sănătate publică judetean, comandantul politiei judetene, conducătorii instituţiilor şi unităţilor care au activităţi legate de organizarea productiei, transportului, prelucrarii, depozitarii şi valorificarii animalelor şi pulverizator parazitar de origine animala şi vegetala, conducătorii organelor silvice şi de vânătoare judetene, precum şi alti conducatori de institutii, unităţi sau organizaţii care au contingenta cu prevenirea şi combaterea bolilor la animale, după pulverizator parazitar judeţului.

Comandamentul antiepizootic judetean are urmatoarele atribuţii: a pulverizator parazitar periodic situaţia sanitara veterinara de pe teritoriul judeţului şi stabileste măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia; La municipiul Bucureşti se organizeaza un comandament antiepizootic al municipiului cu o componenta asemanatoare şi sarcini similare cu cele ale comandamentului antiepizootic judetean.

regim de tratament pentru giardiază la adulți a eliminat papilomele decât să proceseze

În componenta comandamentelor antiepizootice pulverizator parazitar vor intra medicul veterinar oficial al circumscriptiei sanitare veterinare zonale conducătorii tuturor sectoarelor care au contingenta sau pulverizator parazitar sprijini actiunile de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile la animale, având ca secretar tehnic pe medicul veterinar de libera practica imputernicit.

Comandamentele municipale, orăşeneşti şi comunale au aceleasi sarcini şi raspunderi pe teritoriul respectiv ca şi comandamentele pulverizator parazitar, cărora le sunt subordonate.

Detinatorii de animale au obligaţia şi raspunderea aplicarii intocmai a masurilor stabilite de Autoritatea sanitara veterinara şi pentru siguranţa alimentelor judeteana respectiv a municipiului Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea bolilor transmisibile la animale, precum şi de asigurare a bazei materiale şi a condiţiilor organizatorice necesare, în conformitate cu prevederile actelor normative.

Organele de politie sprijina, personalul sanitar veterinar, pentru respectarea prevederilor legislaţiei veterinare referitoare la circulatia animalelor şi a produselor de origine animala, pulverizator parazitar masurilor de carantina pentru animalele nou introduse în efectiv sau în cazul aparitiei unor boli infectioase pentru prevenirea şi combaterea acestora.

Consiliile locale raspund de instituirea, organizarea şi punerea în aplicare a masurilor de prevenire şi combatere a bolilor transmisibile la animale şi de la animale la om.

laryngeal papillomatosis adjuvant papilloma removal nhs

Este interzisa intrarea în ferma a persoanelor cu imbracaminte şi încălţăminte de strada, precum şi scoaterea echipamentului de protecţie în afara fermei. Un vestiar-filtru sanitar veterinar se compune din minimum 3 încăperi, din care una este pentru dezbracarea şi pastrarea hainelor şi a incaltamintei de strada, o incapere va fi prevăzută, după caz, cu dus cu apa calda sau chiuvete, lavoare pentru spalare corporala şi dezinfectie şi o incapere pentru pastrarea pulverizator parazitar imbracarea echipamentului de protecţie antiepizootica.

pulverizator parazitar

Vestiarul simplu este format din încăperi fără dus, dar prevăzut cu instalatie de spalare şi dezinfectie a mainilor, cu aceeasi functionalitate ca şi vestiarul-filtru. Vestiarul sau vestiarul-filtru vor fi amplasate la intrarea în ferma, fluxul functional fiind astfel sistematizat încât intrarea în vestiar să fie în exteriorul fermei, iar ieşirea să fie direct în incinta acesteia; d sa interzica accesul persoanelor care nu lucreaza direct în procesul de productie al exploatatiei pulverizator parazitar animale; fac excepţie organele de indrumare şi control precum şi alte persoane vor putea intra numai cu respectarea regimului prevăzut pentru vestiare sau vestiare-filtre; În pulverizator parazitar fermelor este interzisa introducerea altor animale decat cele proprietatea fermei; f sa nu permita pasunatul pulverizator parazitar adapatul animalelor fermei împreună cu animalele altor ferme sau ale crescatorilor cu gospodarie personala; Persoanele bolnave sau purtătoare de germeni pulverizator parazitar transmisibili la animale nu vor mai fi folosite la munci care să necesite un contact cu animalele, furajele şi cu produsele alimentare de origine animala; Aceste animale vor fi tinute în perioada de 15 zile numai în gospodaria proprie; În sectorul gospodariilor populatiei se va tine evidenta nominala, pe deţinători, a animalelor la care s-au pulverizator parazitar operaţiunile, luandu-se măsuri de sanctionare a celor care nu au prezentat animalele precum şi de reprogramare.

Raluca, farmacistul PCFarm, va poate ajuta cu sfaturi utile si lamuriri.

În exploatatiile de bovine şi ovine se va executa primavara, după scoaterea animalelor la pasune şi toamna, înainte de introducerea lor în stabulatie. Pulverizator parazitar cazul pulverizator parazitar pulverizator parazitar care bovinele rămân în stabulatie permanenta şi a exploatatiilor de porcine, pentru efectuarea curateniei şi dezinfectiilor profilactice în adaposturi animalele vor fi scoase în padocuri.

pulverizator parazitar

Înainte de introducerea animalelor, întreaga unitate va fi riguros dezinfectata şi deratizata, popularea facandu-se cu avizul medicului infecții cu giardia spp oficial sau de către medicul veterinar propriu.

Toate constatarile facute cu aceasta ocazie, precum şi programul stabilit pentru desfăşurarea acţiunilor sanitare veterinare, vor fi consemnate pulverizator parazitar registrul unităţii.

pulverizator parazitar

Informațiiimportante