Vierme comun. Cei mai odiosi paraziti si cum actioneaza ei

vierme comun

Viermi pla╚Ťi Platyhelminthes [ modificare modificare surs─â ] Tenia este un vierme comun plat parazit, care se dezvolt─â ├«n corpul a dou─â gazde: omul, gazda principal─â ├«n intestinul c─âruia tr─âie╚Öte ╚Öi produce ou─â, ╚Öi vierme comun sau vitele cornute mari, gazde intermediare ├«n care se dezvolt─â larvele.

Itinerarii pontice

Corpul ei are o lungime de metri, vierme comun segmentat și având culoarea albă. La capătul anterior vierme comun găsește o umflătură numita scolex pe care se află 4 ventuze și o coroană dubla de cârlige cu care se prinde de peretii intestinului.

Între scolex și corp se află gâtul.

wart on foot symptoms

├Än ultimele segmente se formeaza ├«n dermatite helminti de De aici ele ├«mpreun─â cu iarba sau apa p─âtrund ├«n stomacul animalelor, unde se dezvolt─â ├«n larve. Din stomac larvele trec ├«n s├«nge care le transport─â ├«n mu╚Öchi unde se transform─â ├«n cistireci - vezicule de m─ârimea bobului de maz─âre care con╚Ťin capul ╚Öi un g├ót scurt al teniei Omul se poate infecta vierme comun tenie dac─â consum─â carne, care n-a fost suficient prelucrat─â termic vierme comun sau pr─âjit─âcu cisticerci viabili.

Dac─â cisticercii ajung ├«n intestinul omului din ei se dezvolt─â viermele matur. Tenia, ├«n urma metabolismului propriu, excret─â ├«n organismul gazdei substan╚Ťe toxice, care deregleaz─â func╚Ťiile intestinului ╚Öi provoac─â intoxicarea gazdei.

Vierme comun

Viermele-de-galbeaz─â are aspectul vierme comun semin╚Ťe de dovleac, ating├ónd o lungime centimetri ╚Öi av├ónd culoare alb-g─âlbuie. El paraziteaz─â ficatul oilor, provoc├ónd boala numita galbeaz─â. Datorit─â vie╚Ťii de parazit la el nu sunt prezente aparatul circulator ╚Öi cel respirator, av├ónd ├«n schimb un aparat gastro-vascular, care ╚Ťine locul aparatelui digestiv ╚Öi circulator.

Mai posedă un orificiu buco-anal și cordoane ramificate. Sistemul nervos este reprezentat de niște aglomerari de ganglioni, fiind de tip ganglionar. Reproducerea este sexuată, la fel ca cea a teniei.

medicament pentru un vierme pentru copii

vierme comun Viermi cilindrici Nematoda [ modificare modificare sursă ] Ascaridanumită popular limbric, este un vierme cilindric parazit de culoarea alb-galbuie și are o lungime de circa centimetri. Orificiul bucal se află la vierme comun anterior, iar cel anal se afla la capătul posterior. Femela depune circa Ele sunt eliminate cu excrementele gazdei. Ouale ajungâng in corpul omului sanătos și se transforma în larve, provocând ascaridioza.

vierme comun pastile viermisori adulti

Viermi inela╚Ťi Annelida [ modificare modificare surs─â ] Majoritatea viermilor inela╚Ťi au corpul cilindric, segmentat ├«n inele numite metamere. Num─ârul segmentelor ├«n vierme comun de specie ajunge p├ón─â la Pe fiecare metamer se afl─â ni╚Öte peri╚Öori mici ╚Öi elastici, numi╚Ťi che╚Ťicare servesc la fixarea corpului de substrat.

Corpul viermilor inela╚Ťi este cilindric, slab sau turtit dorso-ventral, cu lungimea ├«ntre 0,2 mm ╚Öi 3 m. Culoarea corpului variaz─â de la alb vierme comun brun ├«ntunecat p├«n─â la verde sau ro╚Öu.

Organele interne ale viermilor inela╚Ťi se afl─â ├«n cavitatea corpului propriu-zis─â, care este ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n camere prin pere╚Ťi transversali septe. Fiecare camer─â intern─â corespunde unui metamer. Viermii inela╚Ťi pot fi semiparazi╚Ťi lipitorile sau neparazi╚Ťi r├óma. Vierme comun are corpul acoperit cu o piele subtire, umeda, si bogat vascularizata, masurand centimetri lungime. Orificiul bucal se afla la capatul anterior, iar cel anal se afla la capatul posterior.

Corpul este format din inele, de aici si numele de inelati. Inelelor circulare le corespund pereti despartitori.

Viermii plaţi (Platyhelminthes) | Itinerarii pontice

Ea se poate regenera. Ventral,rama are cate 4 perechi de peri scurti si aspri,numiti cheti. Râma se hraneste cu substante organice din sol, eliminandu-le prin orificiul anal.

helminths sunt rotunzi

Nu are aparat respirator. Respira prin piele.

vierme comun human papillomavirus causes and effects

Vasele de sange sunt reprezentate de vasul dorsal si cel ventral, cate unul pentru fiecare inel, sangele este rosu, dar nu prezinta inima. Sistemul nervos este ganglionar, ventral si scalariform. Ganglionii dintr-un inel sunt legati cu ganglionii din celelalte inele.

Rama este hermafrodita. Organele de inmultire se afla in treimea anterioara a corpului. Indivizii pot face schimb de organe vierme comun. Ouale sunt depuse intr-un cocon. Din oua ies rame mici. Lipitorile sunt viermi inela╚Ťi, majoritatea parazi╚Ťi, vierme comun se hr─ânec cu s├óngele animalelor superioare, dar exist─â ╚Öi lipitori libere care se hr─ânesc cu larve ╚Öi r├óme. Majoritatea speciilor tr─âiesc ├«n lacuri ╚Öi ape curg─âtoare.

TOP 5 d─âun─âtori din cultura de rosii

Lipitorile parazite au c├óte o ventuz─â cu care se fixeaz─â de corpul victimei. Cavitatea bucala prezinta o ventuza bucala cu 3 falci chitinoase care au forma literei Y. O lipitoare poate suge p├ón─â la 32 grame de s├ónge, ce nu e coaguleaz─â un timp ├«ndelungat, deoarece glandele intestinale ale acestei animale secret─â o substan╚Ť─â anticoagulant─â, numit─â vierme comun.

Ea este utilizat─â ├«n medicin─â ├«n pecial specia Hirudo medicinalis. Al╚Ťi viermi parazi╚Ťi[ vierme comun modificare vierme comun ] Oxiurul tr─âie╚Öte ├«n intestinul gros. Ei sunt mici de vreo milimetri ╚Öi au culoare alba. Noaptea femelele ies in jurul orificiului anal ╚Öi depun oua determinand mancarime.

Vierme de mango

Având mâinile murdare, ouale pot ajunge in corp și provoca oxiuraza. Trichinele au o lungime de vierme comun.

De obicei ei se află în mușchii șobolanului și ajung la porc dacă aceștia manâncă șobolani.

  • Cancer bucal por mala higiene
  • Papilom umflat

În cazul în care carnea de porc nu este vierme comun și omul o manâncă, larvele ajung în corp și provoaca trichineloza.

Informa╚Ťiiimportante