Bacterie hp, Tratamentul infecției cu Helicobacter pylori - Revista Galenus

bacterie hp

Vasiliu Claudia Mihaela, Medic Specialist Gastroenterologie, Spitalul Orășenesc Panciu, Clinica Regina Maria, București Rezumat: În contextul bacterie hp crescute a infecţiei cu Helicobacter pylori, bacterie cu care medicii internişti şi gastroenterologi se confruntă în practica zilnică, am punctat ultimele modificări în tratamentul medicamentos al acesteia.

bacterie hp cancer bucal de vph

Cuvinte-cheie: infecţie, Helicobacter pylori, antibiotic, rezistenţă, mucoasă gastrică Abstract: Taking into account the high prevalence of Helicobacter pylori infection, that internal medicine bacterie hp gastroenterology doctors are being confronted with during the daily practice, I pointed out the last changes regarding the medical treatment of this infection.

Keywords: infection, Helicobacter pylori, resistance, gastric mucosa Caracteristici şi transmitere Helicobacter pylori este o bacterie spiralată, mobilă, aparţinând ordinului Campylobacterales, familia Helicobacteraceae6, descoperită iniţial încu caracteristici unice, care îi permit bacterie hp în mucusul gastric, ataşarea la celulele epiteliale ale mucoasei gastrice, evitarea răspunsului imun, colonizarea persistentă şi transmiterea.

Peptidoglicanii din compoziţia peretelui bacterian au relevant o compoziţie unică a peptidelor murale, cu o complexitate structurală mai redusă faţă de alte bacterii gram-negative. Bacteria se poate transmite de la o persoană la alta pe cale orală prin intermediul salivei sau fecal-orală contaminare cu materii fecale 4.

bacterie hp cum să faci un tampon de gât

Este larg răspândită în lume: aproximativ jumătate din populaţia globului este infectată, cu o proporţie chiar mai mare în ţările bacterie hp în regiunile subdezvoltate sau cu condiţii de igienă precare.

În ţările în curs de dezvoltare, cel mai frecvent infectaţi sunt copiii.

Articole recomandate

Fiziopatologie După ce este ingerată, bacteria are capacitatea de a evita mecanismele protectoare ale mucoasei gastrice, de a produce enzime precum ureaza bacterie hp îi favorizează supravieţuirea şi toxine cu efect negativ pe celulele epiteliale ale mucoasei gastrice. Este bacterie hp bacterie descoperită a fi implicată în apariţia unei forme de cancer, fiind clasificată din ca agent cancerigen de gradul I de către Agenția Internațională de Cercetarea Cancerului4.

Tulpinile tip I induc un răspuns inflamator gastric mai intens şi se asociază mai frecvent cu ulcerul, cancerul gastric şi limfomul MALT. Manifestări clinice şi complicaţii Deşi majoritatea celor infectaţi sunt asimptomatici, vor dezvolta totuşi inflamaţia mucoasei gastrice, ca răspuns al organsimului la prezenţa bacteriei şi citotoxinei Vac-A.

Aciditatea gastrică s-ar părea bacterie hp stimulează bacteria să se dezvolte şi să producă citotoxina, precum şi să favorizeze invazia4 mucoasei gastrice de către bacterie, ducând astfel la inflamaţie și apariția ulcerului. Majoritatea persoanelor infectate cu H. Infecţia cu H. Diagnostic Diagnosticul se bazează pe detecţia antigenului7 din materiile fecale, a anticorpilor anti H.

Testul antigenului fecal este foarte des uzitat în practică, mai ales la copii, dar în România tinde să fie mai scump decât cel bazat pe detecţia anticorpilor din sânge.

detox stallone detoxifiere suplimente dietetice

Testul respirator7 presupune administrarea de uree marcată cu un izotop radioactiv fără efecte nocive şi se detectează dioxidul de carbon marcat radioactiv, din aerul expirat, în baza faptului că bacterie hp descompune ureea administrată cu ajutorul ureazei proprii.

Un dezavantaj al acestui test îl constituie bacterie hp ușor prohibitiv la noi în ţară. Testul respirator și antigenul din materiile fecale sunt utile pentru a verifica eradicarea infecţiei după tratament.

  • Toxine botulique prix
  • Află mai multe despre mierea de Manuka din Noua Zeelandă!
  • Helminticide l țțțț țțțț
  • Aceste simptome sunt nespecifice și se pot întâlni și în alte boli.
  • Articol de Dr.
  • Colorectal cancer ke lakshan
  • Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie Infecția cu Helicobacter pylori este o cauză majoră de apariție a ulcerului peptic și a adenocarcinomului gastric.

Retestarea se face la săptămâni după tratament şi în contextul evitării tratamentului cu IPP cu una-două săptămâni înainte, respectiv al celui cu preparate de bismut şi antibiotice cu 4 săptămâni înainte. O altă metodă este reprezentată de testul rapid la urează care presupune prelevarea unui fragment tisular mic de la nivelul mucoasei gastrice şi se bazează bacterie hp o reacţie de culoare.

În toate trei situaţii, pacienţii trebuie să evite, cu două săptămâni înainte de procedură, tratamentul cu inhibitori de pompă de protoni, antibiotice, derivate de bismut şi antiacide, pentru a se evita un rezultat fals negativ.

Infecția cu Helicobacter Pylori - cauze și manifestări

Depistarea anticorpilor din probele de sânge permite diagnosticul infecţiei cronice, titrul acestora nu se va repeta decât după 6 luni de la efectuarea tratamentului, urmărindu-se scăderea acestuia cu cel puţin jumătate din valoarea iniţială ca răspuns la tratament.

Tratament medicamentos Pe lângă regimul bacterie hp obligatoriu în tratamentul gastritelor şi ulcerului peptic evitarea crudităţilor, citricelor, alimentelor picante, alcoolului, prăjelilor, mese regulatecheia de boltă a tratamentului îl constituie terapia medicamentoasă. Tratamentul medicamentos al infecţiei cu Helicobacter pylori a schimbat bacterie hp mod remarcabil istoria naturală a bolii, precum şi complicaţiile asociate acestei infecţii, ca limfoame de tip MALT ţesut limfoid asociat mucoaselor.

Dar şi acest tratament a suferit recent schimbări. Deoarece studiile au arătat o scădere a eficienţei acestor regimuri terapeutice, un grup de experţi canadieni a realizat în urma unei analize atente, efectuate timp de 2 ani, un îndreptar al terapiei infecţiei cu H. Modelele de rezistenţă bacteriană la antibiotice au suferit modificări în ultimii 20 de ani1. Consensul de la Toronto pe baza dovezilor adunate începând cu anul a concluzionat că trebuie extinsă durata tratamentului, de la 7 sau 10 zile, la 14 bacterie hp, deoarece ratele de eradicare ale infecţiei cu terapiile de 7 şi 10 zile s-au redus la circa jumătate.

De asemenea, alegerea terapiei antimicrobiene ar trebui să se bazeze pe cunoaşterea modelelor de rezistenţă bacterie hp zona respectivă.

medicament pentru viermi rotunzi și helminți

În practică însă, nu există posibilitatea testării2 rezistenţei şi selectarea terapiei adecvate bacterie hp să se bazeze pe ghidurile actuale. În regiunile cu rate mici de rezistenţă la claritromicină, se foloseşte în continuare tripla terapie amoxicilină sau metronidazol şi claritromicină timp de 14 zile. În cazul eşecului terapeutic la regimuri de tratament care au inclus claritromicină sau levofloxacină, se va evita utilizarea acestora şi se va opta pentru terapia cvadruplă1.

La pacienţii la care tripla terapie iniţială a eşuat, se va alege levofloxacina asociere amoxicilină, levofloxacină şi IPP timp de 14 zile.

Helicobacter pylori Anticorpi IgG - Synevo

De remarcat atenţionarea bacterie hp americane FDA din domeniul reglementării medicamentelor privind evitarea pe cât posibil a folosirii chinolonelor în tratamentul sinuzitelor şi bronşitelor din cauza reacţiilor adverse3.

Bacterie hp este că grupul bacterie hp specialişti din Consensul de la Toronto consideră inutilă administrarea probioticelor1 pentru a combate efectele adverse ale tratamentului antibiotic de două săptămâni sau pentru ameliorarea ratei de eradicare.

În cazul în care recomandăm cvadrupla terapie, este important să informăm pacientul asupra efectelor tratamentului cu preparate de bismut5 ca scaunele închise la culoare sau privind evitarea asocierii lor cu alte medicamente cu efect asupra coagulării antiinflamatoare nesteroidiene.

bacterie hp

La fel de important este să atenţionăm pacienţii asupra evitării bacterie hp de alcool în timpul tratamentului cu metronidazol, pentru a evita apariţia unor efecte adverse ca flush, cefalee, greaţă, vărsături, transpiraţii şi tahicardie. Levofloxacinul poate cauza diaree şi colită cu Clostridium difficile la pacienţii vârstnici sau imunodeprimaţi, iar claritromicina şi bacterie hp pot cauza un gust metalic neplăcut.

Infecţiile severe şi netratate au un prognostic mai prost dat de leziunile extensive care apar şi dau hemoragie, anemie, hipotensiune. Se lucrează la un bacterie hp numit Helicovax care să împiedice colonizarea stomacului de către bacterie. S-ar părea că va fi posibil în viitor să se folosească inhibitori speciali, care să blocheze aderarea bacteriei la nivelul mucoasei gastrice.

Indiferent de tratamentele viitoare, eradicarea infecţiei cu H.

neuroendocrine cancer support groups

The Toronto Consensus for Treatment of Helicobacter pylori infection in adults. Graham DY, Laine L. Bacterie hp Toronto Helicobacter pylori Consensus in Context. US Food and Drug Administration.

FDA approves safety labeling changes for fluoroquinolones. Accessed August 15, Helicobacter pylori and Cancer. Reviewed Sep 5, Chey, W.

Actualități în tratamentul infecției cu Helicobacter pylori

Gastro, Jani O'Rourke and Günter Bode. Helicobacter pylori: Physiology and Genetics. Philadelphia, PA: Elsevier Saunders; chap Cuvinte-cheie: helicobacter pyloriinfectieprobioticestomac Fii conectat bacterie hp noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic! Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici. Please leave this field bacterie hp. Sunt de bacterie hp cu politica de confidentialitate Articole recomandate.

La Structure et Classification Des Bactéries

Informațiiimportante